Eigen repertoire - Feestzanger Rene

Feestzanger Renè
Feestzanger Renè
Ga naar de inhoud
Wat maakt dat nou uit
(20-oktober-2023)
Wat Maakt Dat Nou Uit
Feestzanger René herkent zich in de tekst van ‘Wat maakt dat nou uit’
Feestzanger René heeft met zijn nieuwe single ‘Wat maakt dat nou uit’ weer een kneiter van jewelste in handen. Het is een hedendaagse bewerking van het gelijknamige lied van Willen Duyn. Zijn vaste producer Kees tel heeft de track omgebouwd tot een opzwepend feestnummer die niet alleen in Nederland, maar ook in België onder de aandacht wordt gebracht. Nadat René met zijn kameraad/ cameraman William ten Kate een bezoek bracht aan een groot aantal Belgische radiostations wordt hij door een aantal op voeten gedragen. Als Rene dan spontaan op bezoek komt wordt de programmering aangepast en wordt zijn complete oeuvre gedraaid.

René: ‘Willem Duyn kwam ook uit Haarlem. Ik ben daar ook geboren en heb daar tot mijn 21ste gewoond. Ondertussen woon ik al een hele tijd in het Brabantse Herpen, maar heb toch nog steeds een band met Haarlem. Dat is ook de reden dat mijn vertrouwde cameraman William ten Kate voor de clip de leuke plekjes van Haarlem mooi in beeld gebracht. Toen in ‘Wat maakt dat nou uit’ voor de eerste keer hoorde herkende ik me in de tekst. Mijn ouweheer had andere dingen voor mij voorbestemd. Hij wilde graag dat ik zijn bedrijf over zou nemen. Ik had echter andere plannen en wilde graag vrachtwagenchauffeur worden. Dat is toen behoorlijk geëscaleerd. Daarnaast ben ik ook iemand die geen kapsones heeft en leven als een vorst spreekt mij ook erg aan. Al met al een lied met inhoud. Ik ben ook reuze benieuwd naar de reacties die deze plaat ongetwijfeld op zal leveren. Naast een promotietoer in Nederland breng ik ook weer een bezoekje aan België. In het weekend van 10 november t/m 13 november ga ik samen met William ten Kate weer naar onze zuiderburen om deze single onder de aandacht te brengen. Ik heb overigens nog heel veel leuke ideeën op de plank liggen die ik de komende jaren uit wil werken. Met andere woorden….men is nog lang niet van mij af.’

Ode aan de Vrije Radio
Ben Sneller met mijn Tong dan met mijn Vingers
(09-januari-2023)
Ben Sneller met m'n Tong dan met m'n Vingers
Feestzanger René verrast iedereen met spraakmakende single

BEN SNELLER MET MIJN TONG DAN MET MIJN VINGERS

Als je de titel van de nieuwe single van Feestzanger René hoort dan bestaat de mogelijkheid om deze op verschillende manieren uit te leggen. Het draait namelijk allemaal om de opvallende titel ‘Ben sneller met mijn tong dan met mijn vingers’. René laat echter meteen weten dat het niet datgene is wat je meteen denkt. Dubbelzinnig is volgens hem ook zinnig. Als je goed naar de tekst luistert wordt het al snel duidelijk dat het over de telefoon gaat. De tekst ligt snel in het gehoor en de plaat heeft een hoog feestgehalte. Het idee om dit lied te maken heeft te maken met het hedendaagse gebruik van de telefoon. Hij wordt niet meer gebruikt waarvoor hij is uitgevonden. Ik praat zelf meer door de telefoon omdat dat voor mij sneller gaat dan appen of sms’n. Ik begin oud te worden, maar pas me wel aan. Iedere leeftijd heeft zijn charme….toch’.
René heeft de tekst zelf geschreven en de muziek is gemaakt door Kees Tel. Uiteraard heeft William ten Kate weer schitterende beelden geschoten voor de videoclip die bij diverse televisiestations in Nederland én België te bewonderen is. Natuurlijk staat deze ook op YouTube en de socials van Feestzanger René alias De Zingende Glazenwasser zoals hij in de volksmond wordt genoemd.


Ode aan de Vrije Radio
(01-oktober-2022)
Ode aan de Vrije Radio
Al vele jaren is William ten Kate de vaste cameraman van Feestzanger René, in 2021 maakten ze een rondje lang diverse radiostations in België -dat leverde overigens ontzettend veel positieve reacties op-. Tijdens deze trip kwam William met het geweldige idee om een ode te brengen aan de jongens van de vrije radio en de zendpiraten. Onlangs is dat concept uitgewerkt en op 1 oktober 2022 wordt de single “Ode aan de vrije radio” gelanceerd.
René: ‘Het spreekwoord “van je vrienden moet je het hebben” is dan ook van toepassing op dit mooie project.
Als er iemand in de muziekwereld is die daarover een lied kan maken is dat Andy de Witt wel, ik heb hem gevraagd of hij iets voor mij kon betekenen, hij vond het een enorme uitdaging en heeft werkelijk een fantastische tekst geschreven en het geheel gecomponeerd. De vrije radio’s en piratenzenders worden als het ware in het zonnetje gezet voor de aandacht die ze schenken aan de Nederlandse en Vlaamse artiesten.
Ik ben zelf ook DJ bij Radio Zwetsbal en ik weet dat dit soort initiatieven altijd gewaardeerd worden.
Uiteraard ben ik samen met William weer op pad gegaan voor de clipopname, deze keer zijn we bij een aantal radiostations langsgegaan en hebben daar prachtige beelden geschoten.


(02-maart-2022)
Laat me Los
Feestzanger Rene staat bekend om zijn feestsingles zoals “De Fantastische Fles”, “Toffe Pik” & “Oh Darling”, nu kwam het idee om een balad, iets heel wat anders uit te gaan brengen ter verrassing.
Samen met Kees Tel  heeft Feestzanger Rene om tafel gezeten en kwamen ze samen tot het nummer “Laat me los” Feestzanger Rene verteld hierover:
‘De tekst komt uit mijn hart en de zang uit mijn tenen’.
Door de herkenbaarheid van het liedje zal naar verwachting heel Nederland en Vlaanderen binnenkort weer luidkeels meezingen met “Laat me los”. Dit nummer is namelijk een echte kroeg kneiter.
De video clip is opgenomen in theater de Lievekamp in Oss wat een bijzondere uitstraling  geeft aan de clip. Uiteraard is “Laat me los” te vinden op Youtube en op de diverse downloadkanalen.

Ode aan de Vrije Radio
Ode aan de Vrije Radio
(16-augustus-2021)
De Fantastische Fles
De nieuwe single van Feestzanger Rene ‘De fantastische fles’.
Origineel kennen we deze single van Jan Boezeroen, maar Rene en team vonden het tijd voor een nieuwe opgepoetste versie overgoten met een heel feestelijk sausje. Hiervoor werkte Feestzanger René wederom samen met zijn vertrouwde team; Kees Tel verzorgde de productie en William ten Kate schoot de feestelijke videoclip. Door de herkenbaarheid van het liedje zal naar verwachting heel Nederland en Vlaanderen binnenkort weer luidkeels meezingen met ‘De fantastische fles’. Uiteraard is ‘De fantastische fles’ te vinden op Youtube en op de diverse downloadkanalen.

Rtv Promotie: Artiesten Promotie   www.artiestenpromotie.net
(03-december-2020)
Oh Wat Een Tijd
Ondanks het feit dat er momenteel geen optredens worden toegestaan presenteert Feestzanger René zijn nieuwe single ‘Oh Wat Een Tijd’. Hiermee brengt Feestzanger René een alternatief feestnummer wat inhaakt op de tijd waarin we leven. Hiervoor werkte Feestzanger René wederom samen met zijn vertrouwde team; Kees Tel verzorgde de productie en William ten Kate schoot de zomerse videoclip. Door de herkenbaarheid van het liedje zal naar verwachting heel Nederland en Vlaanderen binnenkort weer luidkeels meezingen met ‘Oh Wat Een Tijd’.

Vanaf 03 dec is ‘Oh Wat Een Tijd’ overal verkrijgbaar op Spotify, Deezer, HitsNL, iTunes en alle overige bekende download- en streamings-portals.
(06-juli-2020)
Oh Darling
Na het succes van de single ‘Toffe Pik’ meldt Feestzanger René zich met een remake van de Theo Diepenbrock klassieker ‘Oh Darling’.
Diepenbrock scoorde hiermee een megahit in 1978 en Feestzanger René hoopt dit met zijn nieuwe geupdate uitvoering te kunnen herhalen. Hiervoor werkte Feestzanger René wederom samen met zijn vertrouwde team; Kees Tel verzorgde de productie en William ten Kate schoot de zomerse videoclip.
Door de herkenbaarheid van het liedje zal naar verwachting heel Nederland en Vlaanderen binnenkort weer luidkeels meezingen met ‘Oh Darling’

Vanaf 06 juli is ‘Oh Darling’ overal verkrijgbaar op Spotify, Deezer, HitsNL, iTunes en alle overige bekende download- en streamings-portals.
(01-januari-2020)
Toffe Pik
Het gaat goed met Feestzanger René. Zijn laatste singles 'Heppie De Peppie' en 'Hey Evelien' wisten goed te scoren, dus is het nu de hoogste tijd voor een nieuwe single.
Hiervoor ging Feestzanger René opnieuw de samenwerking aan met producer Kees Tel en samen schreven ze het nummer 'Toffe Pik'. "Toen ik jaren geleden in Brabant kwam te wonen hield ik mijn eigen taalgebruik aan. Ik zei dus vaak 'Hey pik' waardoor ik al snel de bijnaam 'Pik' kreeg. Dit inspireerde mij om samen met Kees Tel dit liedje te schrijven en hieruit vloeide een tekst die heel dicht bij me staat" aldus Feestzanger René over zijn nieuwe single.
Voor de videoclip werd wederom William ten Kate ingeschakeld, waarmee René al jarenlang prettig samenwerkt. Hiermee heeft Feestzanger René een voortreffelijk product in handen waarmee hij in het komende carnavals- en après ski seizoen ongetwijfeld flink zal scoren.

Vanaf 01 jan is ‘Toffe Pik’ overal verkrijgbaar op Spotify, Deezer, HitsNL, iTunes en alle overige bekende download- en streamings-portals.
(31-mei-2019)
Hey Evelien
Na het succes van ‘Heppie De Peppie’ heeft Feestzanger René met ‘Hey Evelien’ een waardige opvolger in handen. Wederom geproduceerd door Kees Tel is de keuze deze keer gevallen op een bewerking van de Nederpopklassieker ‘Rosalyn’ van Vitesse uit 1982, welke door Feestzanger René, samen met Kees Tel in een feestelijk jasje is gestoken. ‘Hey Evelien’ gaat over een paaldanseres waarvan René’s hart sneller gaat kloppen. In de bijbehorende videoclip is een professionele paaldanseres te zien, genaamd Nicole Geldens. Zij trad eerder op voor Koning Willem Alexander en was te zien in de TV programma’s ‘Everybody Dance Now’ en ‘Chantal Janzen Komt Werken’.

De videoclip werd wederom geschoten door William ten Kate van Williamcrossmedia.

Vanaf 31 mei is ‘Hey Evelien’ overal verkrijgbaar op Spotify, Deezer, HitsNL, iTunes en alle overige bekende download- en streamings-portals.
(4-januari-2019)
Heppie de Peppie
Voor Feestzanger René kan het nieuwe jaar niet beter beginnen, dan met zijn splinternieuwe single ‘Heppie de Peppie’; een nieuw jaar, een nieuwe sound en met een nieuwe producer. Voor ‘Heppie de Peppie’ ging Feestzanger René de samenwerking aan met de succesvolle producer Kees Tel. Samen schreven ze ‘Heppie de Peppie’, een vrolijke catchy meezinger.

Als bonus zal er ook een speciale carnavalsversie van ‘Heppie de Peppie’ beschikbaar zijn. Hierdoor kan het niet missen dat je de nieuwe single van Feestzanger René in de komende periode op menig feestje voorbij zult horen komen.
(15-juni-2018)
Psalmen Parade
De nieuwe single ‘Psalmen Parade’ bestaat uit een feestmedley waarvoor Feestzanger René de juiste ‘psalmen’ heeft verwerkt voor wederom een hoog feestgehalte. Doordat René deze liedjes al met succes jaren zong tijdens optredens ontstond het idee om hier nu een single van te maken. De single begint met een stichtelijk voorwoord waarmee een andere sfeer wordt gecreëerd dan verwacht. De productie lag in handen van René van Rooij (Pap & Pudding, WC Experience) en Martin Sterken.

Voor ‘Psalmen Parade’ is uiteraard een toepasselijke clip geschoten, welke werd verzorgd door niemand minder dan William ten Kate van Williamcrossmedia.
De clip zal in de komende periode veelvuldig op de bekende clipkanalen te zien zal zijn.
(8-december-2017)
1 Liter Liefde en 1 Meter Bier
Met “1 Liter Liefde En 1 Meter Bier” presenteert Feestzanger René zijn nieuwste single. Voor deze single ging Feestzanger René opnieuw de samenwerking aan met producer Martin Sterken, die eerder al meerdere producties voor hem verzorgde. De tekst van “1 Liter Liefde En 1 Meter Bier” is voor iedereen herkenbaar.

Voor “1 Liter Liefde En 1 Meter Bier” is uiteraard een toepasselijke clip geschoten met nieuwe aspecten, zoals ingebrachte animatie, welke werd verzorgd door niemand minder dan William ten Kate van Williamcrossmedia.
De clip zal in de komende periode veelvuldig op de bekende clipkanalen te zien zal zijn.
(2-juni-2017)
Jij Bent Veel te Mooi
Met “Jij Bent Veel Te Mooi” presenteert Feestzanger René zijn nieuwste single. Deze nieuwe bewerking van de klassieker van Danny Cardo uit 1972 is voorzien van een aangepaste tekst en een nieuw arrangement. “Dit liedje is tijdloos en staat anno 2017 nog steeds als een huis. Ik vond het liedje in 1972 al te gek. Het deed me altijd deenken aan mijn buurmeisje, waar ik wel een oogje op had. Later bleek dat ze op vrouwen viel.” Aldus René. “Jij Bent Veel Te Mooi” is herkenbaar en ligt gemakkelijk in het gehoor. “Tijdens mijn optredens gaat de tent meteen helemaal los”, vervolgt René.

Voor “Jij Bent Veel Te Mooi” is uiteraard een toepasselijke clip geschoten in ’s Hertogenbosch, door niemand minder dan William ten Kate van Williamcrossmedia, welke in dekomende periode veelvuldig op de bekende clipkanalen te zien zal zijn.
(6-januari-2017)
Ik Bijt Liever M’n Tong Af
Met “Ik Bijt Liever M’n Tong Af” presenteert Feestzanger René zijn nieuwste single. Hiermee brengt René op humoristische wijze een plaat die met name uitermate geschikt is voor de komende après ski feesten en carnaval, wederom over onderwerpen die nog niet zo vaak bezongen zijn.

Voor “Ïk Bijt Liever M’n Tong Af” is uiteraard een toepasselijke clip geschoten door niemand minder dan William ten Kate van Williamcrossmedia, welke in de komende periode veelvuldig op de bekende clipkanalen te zien zal zijn.
(24-juni-2016)
De Levensgenieter

“De Levensgenieter” is de nieuwe single van Feestzanger René, en is hem op het lijf geschreven.
“De Levensgenieter”, welke op vakkundige wijze geschreven en geproduceerd is door niemand minder dan hitproducer Martin Sterken. “Ik ben nu 5 jaar bezig als zanger met een vast team en ieder optreden en iedere nieuwe single is voor mij iedere keer opnieuw weer een uitdaging. Ik geniet er met volle teugen van. Martin Sterken schreef deze single, welke helemaal op mijn lijf geschreven is. Het is een goed en vrolijk nummer waarbij je heerlijk kunt ontstressen met een pakkende tekst over hoe het leven geleefd moet worden.” aldus de immer optimistische Feestzanger René.

Treffender kan ‘levensgenieter’ René het niet omschrijven. Voor “De Levensgenieter” is uiteraard een toepasselijke clip geschoten door niemand minder dan William ten Kate van Williamcrossmedia, welke in de komende periode veelvuldig op de bekende clipkanalen te zien zal zijn.
(18-januari-2016)
Blijf van mijn Wijf
‘Blijf van mijn Wijf’, zo heet de tiende single die de Zingende Glazenwasser René Fortgens uit Herpen onlangs heeft gelanceerd. Het liedje valt volgens de Herpenaar onder de categorie ‘feestliederen’ die het ook met carnaval wel goed doen. Ondanks dat de titel wat grof overkomt, typeert Fortgens zijn nieuwste liedje als een ode aan de vrouw. "In de tekst en de clip maak ik duidelijk dat mannen ook maar mensen zijn. Zij willen hun vrouw niet delen en hebben jaloerse trekken. Sommigen zijn zelfs al jaloers als je naar hun vrouw kijkt", is zijn stellige indruk.
(23-juni-2015)
Zomerse Sferen
Met zijn nieuwe single "Zomerse Sferen" weet Feestzanger René de zomer bij iedereen in huis te brengen. Samen met John Lukassen heeft hij het Nederlandse zomergevoel geprobeerd te combineren met exotische en tropische klanken. "De single is geschikt voor jong en oud, om op te dansen en te loungen."  

Zomerse sferen is alweer de negende single voor Feestzanger René. Alle singles worden gemaakt in samenwerking met John Lukassen en René van Rooij. Lukassen tekent ook weer voor deze productie en heeft samen met de geinige zanger de tekst geschreven. Naar eigen zeggen is de nieuwe single met zomers gevoel en met die passie ingezongen. De bijbehorende clip is opgenomen in Heino, bij de parel van Salland. Vroeger kwam René daar bijna elk weekend en elke vakantie in zijn zomerhuisje. Voor de videobeelden heeft hij bekende plekjes van toen opgezocht mede omdat de liefde voor muziek in Heino is ontstaan.
(04-januari-2015)
De Malotenmedley
De mallotenmedley' is dé nieuwe single van Feestzanger René! De zanger staat bekend om zijn grappige nummers en deze medley is dan ook op zijn lijf geschreven. Dat de single op 5 januari wordt uitgebracht is geen toeval, het komische nummer is bij uitstek geschikt voor de carnaval.
Het is een medley van vijf oude geinige hits zoals ‘gooi je schoonmoeder uit het raam’ en ‘transseksueel’. Ook de bijbehorende clip is erg komisch. In de clip speelt onder andere de Belgische zanger Rudi Winters een rol en ‘de koning van de lach’ André Pronk.
Malotenmedley
(10-juni-2014)
Hé Hallo Mijn Leven Is Nu Één Groot Feest
`Hé Hallo mijn leven is nu één groot feest', de nieuwe single van feestzanger René
In het nummer Hé Hallo mijn leven is nu één groot feest komt het kind in feestzanger René naar boven. Niet naar school gaan, lekker zingen en het uitgaansleven in gaan zonder verantwoording af hoeven te leggen.
He Hallo is de opvolger van 'Nee Linda niet vandaag'. De nieuwe single is wederom vrolijk en de tekst past René als een jas. Zingen doet hij met plezier en zo nu en dan een streek uithalen, is precies hoe de feestzanger in elkaar zit.
Omdat het een zomerse single is, is de clip in Benidorm Spanje opgenomen door William Crossmedia/TV Oranjeclips. De muziek is gecomponeerd door John Lukassen en de tekst is geschreven door John samen met René zelf.
René is naast zijn schoonmaakbedrijf inmiddels een heuze zangcarriere aan het opbouwen. Het begon bij het nummer de geinige glazenwasser die voor de lol is opgenomen, maar inmiddels is dit al de zevende eigen single. Het netwerk van de feestzanger wordt groter, hij doet meer ervaring op en mag op steeds grotere podia zingen. Voor René was het hoogtepunt het Schlagerfestival in Gullegem 2014. Hier stond hij op het podium met Belgische toppers zoals Christoff, Sam Gooris, Salim Seghers en Danny Fabrie
Hé Hallo mijn leven is nu één groot feest
(10-januari-2014)
Nee Linda Niet Vandaag
De carnavalshit van Feestzanger Rene!

Nee Linda, niet vandaag
(03-juni-2013)
De Zwoele Zomertijd
De zomerhit van 2013. Een zonovergoten zomer, dat is waar Nederland naar uitkijkt. Feestzanger René vindt ook dat de zomer nu mag komen en heeft daarom een nieuwe single uitgebracht: de zwoele zomertijd.
Door de zomerse klanken van het nummer brengt René Fortgens de zomer naar u toe. Hij wilde een vrolijk en zomers nummer uitbrengen in een reggae-vorm. De tekst is geschreven door John Lukassen en René zelf. Dat er een boot, mooi weer, drank en vrouwen in de clip voor moesten komen, was geen twijfel over mogelijk.

De Zwoele Zomertijd
(03-januari-2013)
Simon Snuffelaar
Onze feestzanger René is helemaal klaar voor het komende carnaval. Ik zou zeggen haak even gezellig in.......
Simon Snuffelaar
(10-dec-2012)
De Aardige Après-skileraar
Feestzanger René is van alle markten thuis. Glazen wassen, zwerven door Amsterdam en een ontzettende aardige ski leraar. Moet je nog leren skién? Neem dan contact op met onze René!
De Aardige Après-skileraar
(12-april-2012)
De Amsterdamse Zwerver
Vroeger was zijn naam De geinige glazenwasser. Ooit als geintje begonnen pakt onze René het nu dyuidelijk anders aan. Opgenomen in het hartje van de Jordaan in Amsterdam. Amsterdam zal nooit meer hetzelfde zijn.......
De Amsterdamse Zwerver
(12-juli-2011)
De Geinige Glazenwasser
Nieuwste clip van de geinige glazenwasser uit Herpen
De Geinige Glazenwasser
Terug naar de inhoud